Tulcea: Bienala de pictură "Alexandru Ciucurencu" şi-a desemnat câştigătorii

Bienala de pictură "Alexandru Ciucurencu" şi-a desemnat, vineri după-amiază, câştigătorii în cadrul unei eveniment desfăşurat la Muzeul de Artă din Tulcea şi organizat de Liceul de artă "George Georgescu", în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion".

Potrivit directoarei liceului, Mariana Pavel, premiul I a fost obţinut de pictorul Viorel Poiată, premiul al II-lea a fost câştigat de Cristina Ştefania Culiţă, iar premiul al III-lea a fost decernat Claudiei Pahom-Grigore.

"Primul meu premiu, premiul al II-lea, a fost obţinut la Concursul 'Alexandru Ciucurencu', în clasa a VI-a, iar la absolvirea liceului, am terminat cu premiul al III-lea al aceluiaşi concurs", a declarat pentru AGERPRES Claudia Pahom-Grigore.

Juriul concursului a decis ca menţiunile să fie acordate artiştilor Aurelian Broască, Gheorghe Caruţiu şi Sorin Otînjac.

"Premiile acordate sunt în valoare de 6.000 de lei, iar proiectul prin care s-a realizat Bienala de pictură este doar o parte a unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean cu 30.000 de lei", a menţionat directoarea Liceului de artă "George Georgescu", Mariana Pavel.

În timpul festivităţii de premiere a câştigătorilor primei ediţii a Bienalei de pictură "Alexandru Ciucurencu" a fost lansat şi catalogul evenimentului, care prezintă 107 lucrări ale celor 76 de artişti participanţi la concurs.

Comisia de jurizare a fost condusă de directoarea Muzeului de artă din Constanţa, Doina Păuleanu.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25