Trei noi angajamente ale Guvernului față de FMI și CE

guvern ponta
guvern ponta

Guvernul s-a angajat din nou față de FMI și CE. Trei noi angajamente ale Guvernului au fost dezvăluite de Mediafax. Acestea vizează falimentul personal, scăderea CAS și pensiile private obligatorii. 

Guvernul s-a angajat din nou faţă de FMI şi CE:

- că va lua toate măsurile pentru a nu fi legiferat falimentul personal şi nici alte propuneri legislative privind recuperarea datoriilor. Motivarea: ar putea fi "subminată" disciplina de plată a ratelor la credite;

- să scadă cotele de contribuţii de asigurări sociale fără să afecteze bugetul, măsurile de compensare fiind axate în principal pe lărgirea bazei de impozitare, unde excepţii importante se regăsesc în prezent la veniturile din drepturi de autor şi PFA; Astfel, CAS va fi redus doar cu lărgirea bazei procentuale.

- că evaluează pensiile private obligatorii şi impactul acestora asupra sistemului de pensii şi a dezvoltării pieţei de capital, precizând că urmăreşte reducerea poverii fiscale fără impact bugetar, ceea ce sugerează o posibilă reducere a cotelor de impozitare la pensiile private.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel