Transport interjudețean de persoane. O nouă prevedere în Ordinul lui Șova

Lucian Șova, ministrul Transporturilor, a avut discuții, astăzi, la Minister, cu membrii Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților și Senat. 

Lucian Șova le-a prezentat proiectul de Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea și efectuarea transporturilor rutiere.

Textul Ordinului de ministru va conține și o prevedere în sensul introducerii criteriului de experiență similară în ceea ce privește activitatea de transport pasageri prin curse regulate fără a fi avut în vedere însă criteriul de vechime pe traseu. De asemenea, au mai fost stabilite o serie de principii care ar putea fi avute în vedere în varianta finală a proiectului supus dezbaterii.

Proiectul va intra pe ordinea de zi

Ministrul Lucian Șova consideră că noile reglementări ale Ordinului privind modificarea regulilor pentru atribuirea licenţelor de traseu la cursele interjudeţene încurajează concurenţa reală pe piaţă.

Proiectul Ordinului de ministru a parcurs până acum etapele procesului de consultare publică prevăzute de dispozițiile legale. În perioada următoare, proiectul de act normativ va intra pe ordinea de zi a ședinței plenului Comisiei de dialog social.

Ministrul Lucian Șova a discutat de mai multe ori despre acest proiect cu reprezentanți ai transportatorilor, inclusiv în cadrul unei dezbateri publice organizate la inițiativa Ministerului Transporturilor. Ministrul își menține disponibilitatea la dialog cu operatorii de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel