Traian Băsescu vrea o lege a răspunderii pentru magistrați

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni seară, că în România trebuie să existe legea răspunderii magistraților, ”atât timp cât primul reflex al procurorilor e să bage la arest”.

”Nu vreau să atac justiția, nu vreau să compromit ce s-a făcut în mandatul meu. Procurorul să o facă cu legea în mână! Îmi aduc aminte de o doamnă Iordache ... au nenorocit-o, au băgat-o și la beci. A câștigat femeia pe toate nivelurile, dar e nenorocită. Uitați-vă la cei 18 vamesi de la Otopeni, achitați toți în toate instanțele. Acum, statul român trebuie să le plătească salariile. Nu ar trebui să avem legea răspunderii procurorului?

Vezi și: Băsescu, atac furibund la procurorii DNA și șefa ICCJ, Livia Stanciu

(...) Îmi pare rău, dar legea răspunderii magistraților trebuie să existe, atât timp cât primul reflex al procurorilor e să bage la arest. Acest proces de guantanamizare trebuie să se oprească!

Un om ținut în arest în mod abuziv fără probe concrete, doar până spune ce vrea să audă procurorul, e torturat. Arestul de la IGPR e tortură. Eu nu voi renunța. Justiția trebuie să aplice legea și nu abuzul. În timpul mandatului meu au fost condamnați nouă-zece miniștri, unul nu a fost arestat. De ce trebuie arestat? Mă întreb de ce judecătorii nu țin cont că orice om are dreptul la demnitate? Judecătorul care spune "du-te la arest 30 de zile", în acel moment îl lipsește pe cel acuzat de șansa de a se apăra.

Eu nu discut aici cazul Elena Udrea, ci discut ceea ce mă revoltă, și mi se pare un derapaj de la ceea ce am lăsat să se construiască în timpul mandatelor mele”, a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv.

Citește și: Ce îi ordonă Traian Băsescu DNA-ului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel