Traian Băsescu vrea alegeri după noua Constituţie în 2012

alegeri, urne
alegeri, urne

Preşedintele Traian Băsescu şi-ar dori ca viitoarele alegeri generale din 2012 să fie organizate după noua Constituţie, referendumul de validare a legii fundamentale a statului putându-se desfăşura în acelaşi timp cu alegerile locale.

"Acest Parlament a fost ales pe Constituţia existentă. Ce intenţionez eu ca program este ca în perioada imediat următoare să trimit pe circuit proiectul de revizuire a Constituţiei. Va trebui să trimitem la Consiliul Legislativ pentru un aviz, apoi la Curtea Constituţională", a declarat, joi,  Traian Băsescu la postul Naţional de Televiziune TVR..

El a precizat că proiectul reia rezultatul referendumului, respectiv Parlament unicameral. "În acelaşi timp, preia multe din hotărârile Curţii Constituţionale, care au clarificat articole din actuala Constituţie, ca să nu mai fie nevoie de interpretări", a continuat şeful statului, potrivit Mediafax. El a menţionat că obligaţia sa este să promoveze către Parlament rezultatul referendumului.

"Am făcut şi o socoteală de timp. Ar fi corect ca referendumul pentru validarea Constituţiei să se organizeze odată cu alegerile locale, în aşa fel încât pentru alegerile legislative, localele vor fi în iunie, iar legislativele în noiembrie-decembrie... Alegerile din noiembrie - decembrie să se desfăşoare după noua Constituţie. Deci, există un proiect de program ", a mai afirmat Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel