Toni Neacşu acuză Guvernul de încălcarea referendumului din luna mai: Asta înseamnă angajarea răspunderii pentru adoptarea legilor

Toni Neacșu
Toni Neacșu

Adrian Toni Neacşu a criticat Guvernul Orban pentru opţiunea asumării răspunderii pe mai multe proiecte de lege şi spune că acest lucru încalcă rezultatul referendumului pe justiţie din 26 mai. 

"Atâția juriști în politică și nimeni nu observă că Referendumul pe justiție dacă a interzis legiferarea prin ordonanțe de urgență în domeniul justiției cu atât mai mult a interzis legiferarea prin asumarea răspunderii Guvernului?

Adoptarea legii prin asumarea răspunderii Guvernului este cea mai nedemocratică formă de legiferare, reprezentând nu o substituire temporară a competențelor suverane de legiferare a Parlamentului, cum e cazul ordonanțelor de urgență, ci una definitivă.

OUG-urile sunt supuse în cele din urmă dezbaterii și aprobării lor prin lege în Parlament. OUG-ul este o lege temporară, care produce efecte până când autoritatea legiuitoare constituțională și-o asumă, sau dimpotrivă o respinge", a scris Adrian Toni Neacşu pe pagina sa de Facebook. 

"Asumarea răspunderii, eludarea referendumului"

"Adoptarea legii prin procedura asumării răspunderii Guvernului înseamnă eludarea definitivă a procedurii constituționale normale de exprimare a voinței poporului prin legile adoptate de Parlament.

Secția specială nu poate fi desființată prin asumarea răspunderii, ar fi doar o golănie politicianistă, pe care Curtea Constituțională ar trebui s-o sancționeze. Prin Referendum poporul și-a exprimat voința suverană ca în domeniul organizării judiciare , al infracțiunilor și al pedepselor legiferarea să se facă doar prin Parlament, iar nu și pe căi ocolite", a mai scris acesta. 

Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului pe mai multe legi în această săptămână. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel