EXCLUSIV  Titi Aur descrie scene groaznice de la accidentele rutiere mortale. La televizor nu vezi asta. ”Nu oricine rezistă”

FOTO ISU NEAMT
FOTO ISU NEAMT

Titi Aur, instructor de conducere defensivă şi multiplu campion naţional de raliuri, vine cu un avertisment pentru şoferii teribilişti, în încercarea de a-i descuraja pe aceştia să îşi mai asume riscuri inutile în trafic. 

Astfel, după analiza mai multor clipuri video cu accidente care au avut loc pe şoselele din România sau care au fost evitate la limită, expertul avertizează că imaginea unui accident de circulaţie este extrem de dură. 

"Accidentul de circulaţie este urât. Am mai spus şi o să mai spun asta. Mortul este urât, în general. Mortul din accidentele de circulaţie este foarte urât. Chiar dacă dă rău la televizor asta. Mortul din accidentele de circulaţie este rupt, îi curge sânge. Sunt scene groaznice. Nu oricine rezistă să se apropie de un accident groaznic, urât", a spus Titi Aur la DC Conducem. 

De asemenea, Titi Aur atrage atenţia şi asupra intervenţiei pentru acordarea de prim-ajutor şi spune că "trebuie să ne luăm inima în dinţi, sau mai bine nu ne băgăm deloc. Că decât să fim şi noi resuscitaţi, la rândul nostru, că ni s-a făcut rău sau ceva, mai bine stăm deoparte. Dar dacă ştii cât de cât puţin prim-ajutor, şi ai tărie, poţi salva o persoană". 

"Nu în ultimul rând, dacă e nevoie, deşi asta se întâmplă mai rar, trebuie să ajuţi să eliberezi carosabilul. Dar acum s-au organizat autorităţile, au tot felul de dispozitive, utilaje. Pe timpuri, puneam mână de la mână şi ajutam la eliberarea traficului. Sunt şi excepţii, dar de principiu ISU şi Poliţia se organizează şi nu lasă carosabilul nefuncţional. Am avansat din punctul ăsta de vedere", a concluzionat Titi Aur. 

7 din 10 şoferi români cred că pot produce un accident rutier, conform unui sondaj, dar asta nu se vede şi pe şosea. 3 din 10 şoferi români cred că o coliziune minoră în trafic nu poate genera răni grave. Peste 50% dintre şoferii români consideră, în mod eronat, că cele mai multe accidente rutiere se produc pe vreme rea.

Şoferii români sunt, în mare parte, conştienţi că neatenţia la volan şi viteza cresc riscurile unui accident rutier. În pofida acestui lucru, depăşirea vitezei legale rămâne, anual, în topul cauzelor care produc cele mai multe accidente rutiere grave în România. Mai multe detalii despre acest sondaj, dar şi de ce aceste cifre nu se văd şi pe şosele, aflaţi sâmbătă, 1 iulie, de la ora 16:00, la DC Conducem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel