Teste PCR false la vama Nădlac. Poliția de Frontieră a întocmit dosare penale pentru fals și uz de fals

Teste PCR false la vama Nădlac. Poliția de Frontieră a întocmit dosare penale pentru fals și uz de fals  /  Sursă foto: Pexels
Teste PCR false la vama Nădlac. Poliția de Frontieră a întocmit dosare penale pentru fals și uz de fals / Sursă foto: Pexels

Testele PCR false au fost observate de către angajații DSP, în urma efectuării triajului epidemiologic.

O parte a celor care intră în țară prezintă adeverințe false cu rezultate negative la infecția la SARS-CoV-2, ale testelor PCR, în momentul în care li se face triajul epidemiologic obligatoriu. Potrivit informațiilor Aradon, aceste adeverințe false sunt “intermediate” chiar de către șoferii autocarelor, în schimbul unor sume de bani. În baza acestor adeverințe false, românii care se întorc din țările aflate pe lista galbenă își scurtează perioada de carantină de la 14 la 10 zile, pentru mai puțini bani și fără timpi de așteptare pe la centrele de testare din occident.

Falsurile au fost observate de către lucrătorii DSP Arad, în momentul efectuării formalităților de carantinare. Nu mai departe de săptămâna trecută, personalul de la triaj a ridicat suspiciuni la verificarea acestor teste prezentate de mai mulți români care se aflau într-un autocar al unei firme de transport din România, ce se întorceau din Italia. Prin urmare, în loc de cele 10 zile de carantină, oamenii au fost trimiși cu decizie pentru 14 zile.

Potrivit informațiile, astfel de cazuri se întâmplă săptămânal, iar descoperirea lor se bazează doar pe vigilența personalului DSP.

24 de adeverințe false

Pentru că adeverințele false au fost prezentate în vama Nădlac, Aradon a lat legătura cu purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad (STPFA), pentru informații suplimentare cu privire la astfel de cazuri, având în vedere că personalul DSP poate să decidă doar asupra duratei carantinării, nu și a eventualelor investigații care se impun. Astfel, potrivit subinspectorului de poliție Dincă Andrei, purtătorul de cuvânt al STPFA, în astfel de cazuri, Poliția de Frontieră întocmește dosar penal pentru fals și uz de fals.

„În urma unor verificări efectuate împreună cu Direcția de Sănătate Publică Arad, au fost descoperite 24 de adeverințe false, care atestau rezultatul Negativ la virusul SARS-Cov2, al unui test PCR. În astfel de cazuri, s-au întocmit dosare penale pentru fals și uz de fals”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al STPF Arad, informează Aradon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel