Tânăra care a intrat în comă, după ce a născut, a murit la Spitalul din Craiova

 Femeia de 26 de ani care a intrat în comă la câteva zile după ce a născut prin cezariană la Spitalul Filantropia din Craiova şi a cărei familie îi acuză de malpraxis pe medici a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Judeţean de Urgenţă.  Rudele tinerei spun că au fost anunţate sâmbătă seară că aceasta a făcut stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi resuscitată.

 "Ne-au spus că brusc starea ei s-a agravat şi a murit. Este incredibil cum într-un spital din România poţi să mori după o cezariană. Acum suntem cu toţii bulversaţi şi trebuie să ne ocupăm de înmormântare, însă vă pot spune cu siguranţă că în această săptămână vom depune plângere la Parchet şi la Colegiul Medicilor", a declarat o rudă a tinerei.

 Potrit medicilor, tânăra nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, decesul fiind declarat în jurul orei 23.30, scrie Mediafax.

 Tânăra de 26 de ani, Adriana Buzatu, a născut prin cezariană, în 21 ianuarie, la Spitalul Filantropia din Craiova. La patru zile după naştere au apărut complicaţii, femeia a început să se simtă rău, iar la cererea rudelor a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Craiova, fiind internată la secţia de terapie intensivă. În urmă cu o săptămână, ea a făcut primul stop cardio-respirator, de atunci fiind ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.

 Rudele tinerei i-au acuzat de malpraxis pe medicii de la Spitalul Filantropia, iar pe cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă că le ascund diagnosticul pentru a-i apăra pe carei care au operat-o.

 Reprezentanţii Spitalului Filantropia susţineau că tânăra a fost sub tratament antobiotic, anticoagulant şi echilibrată hidro-electrolitic, iar evoluţia a fost favorabilă până în 26 ianuarie, când starea ei s-a înrăutăţit brusc.  Tânăra care a murit mai are un băieţel în vârstă de doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel