Suspiciuni de fraudă cu granturile din Măsura 3. Corpul de control, trimis la Ministerul Economiei. Bogdan Chirieac: Un nou EŞEC al administraţiei

Bogdan Chirieac, reacţie după ce Cîţu a trimis corpul de control la Ministerul Economiei. Sursa: Guvernul României
Bogdan Chirieac, reacţie după ce Cîţu a trimis corpul de control la Ministerul Economiei. Sursa: Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat după decizia lui Florin Cîţu de a trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei, pentru a vedea cum s-au acordat granturile din Măsura 3, pentru IMM-uri. 

Întrebat dacă s-au dat bani cu dedicaţie în programul de granturi Măsura 3, ajutor pentru IMM-uri, analistul politic a arătat care este adevărata problemă. 

"Este evident acest lucru. Problema este modul în care s-a putut accesa platforma şi în care s-au făcut înscrierile. Chiar nu se poate inventa în România un sistem transparent de acordare a acestor ajutoare de stat? Despre asta este vorba", a punctat analistul politic.

Acesta a vorbit şi despre faptul că ministrul Economiei avea cont pe platforma de acordare de granturi. . 

"Nu e problemă că ministrul Economiei avea cont de administrator pe platformă. Chiar mi se pare normal ca ministrul, secretarul general, să aibă acest cont, pe care să  nu îl folosească ilegal. Dar modalitatea de înscriere mi se pare greşită. Ca la cursele de cai, cine vine primul. Nu! Cererile trebuie analizate, dar în timp real. 

Dacă mă întrebaţi pe mine, simplul fapt că există suspiciuni este un nou eşec al administraţiei din România, care trebuie reformată, digitalizată.", a spus Bogan Chirieac la România TV. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica cum s-au acordat granturile din Măsura 3 pentru firme în pandemie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel