SUA - Rusia. Siria, arme chimice. Tillerson, tensiuni: E responsabilă

SUA atacă Rusia în ceea ce privește problema armelor chimice din Siria. Rex Tillerson spune că Rusia este resposabilă în această problemă.

Secretarul de stat american Rex Tillerson a afirmat sâmbătă la Varşovia că SUA consideră că este responsabilitatea Rusiei să abordeze problema utilizării de arme chimice în Siria, relatează Reuters.

'Armele chimice ... sunt folosite pentru a lovi populaţia civilă cea mai vulnerabilă - copiii în Siria', a afirmat responsabilul american în cursul unei vizite în Polonia. 'Considerăm Rusia responsabilă pentru abordarea acestei probleme. Ei sunt aliatul Siriei', a subliniat el.

[citeste si]

Rex Tillerson a afirmat de asemenea că SUA se opun proiectului gazoductului Nord Stream 2 care va lega Rusia de Germania pe sub Marea Baltică deoarece consideră că acesta va submina securitatea energetică a Europei.

'Ca şi Polonia, SUA se opun proiectului de gazoduct Nord Stream 2. Considerăm că aceasta subminează stabilitatea şi securitatea energetică totală a Europei', a declarat Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă la Varşovia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel