Siria, arme chimice. Bashar al-Assad, răspuns la acuzele SUA

Regimul sirian a negat încă o dată că a recurs la arme chimice în conflict, după acuzaţii împotriva forţelor sale în legătură cu un atac chimic asupra unei enclave a rebelilor în apropiere de Damasc, transmite AFP.

"Siria condamnă minciunile şi acuzaţiile (...) privind utilizarea de arme chimice", a spus o sursă din cadrul Ministerului de Externe de la Damasc, citată de agenţia oficială de presă SANA.

Luni, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a acuzat forţele proregim de un nou atac chimic în Ghouta Orientală, la est de Damasc, unde au fost raportate 21 de cazuri de sufocare. Locuitori şi surse medicale au vorbit despre un atac cu clor.

La iniţiativa Franţei, 24 de ţări, printre care şi SUA, au lansat marţi la Paris un nou parteneriat cu obiectivul de a face schimb de informaţii şi de a stabili liste cu persoane implicate în utilizarea de arme chimice în Siria.

"Peste 20 de civili, în majoritate civili, au fost victime ale unui presupus atac cu clor", a spus la această reuniune şeful diplomaţiei americane Rex Tillerson, în opinia căruia Rusia, aliat al regimului sirian, poartă "în ultimă instanţă vina pentru victimele de la Ghouta".

De la începutul conflictului în Siria în 2011, regimul lui Bashar al-Assad a negat că a recurs la arme chimice. El a acceptat în 2013 să declare şi să predea arsenalul chimic în conformitate cu un acord supervizat de Organizaţia pentru interzicerea armelor chimice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel