Noviciok, agent neurotoxic. Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice acuză Rusia că nu a declarat niciodată astfel de stocuri

Agențiile internaționale acuză Rusia că nu au declarat niciodată că dețin agenți neurotoxici de genul celui folosit pentru otrăvirea agentului secret Skripal. 

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a indicat că Rusia nu a declarat niciodată organizaţiei stocurile de agent neurotoxic Noviciok, relatează vineri agenţia DPA. 

Potrivit OIAC, nici un organism guvernamental nu a înregistrat vreodată arma chimică respectivă. Dacă Rusia a produs agentul şi nu l-a declarat, atunci aceasta contravine Convenţiei privind armele chimice, a declarat miercuri ambasadorul britanic la ONU, Jonathan Allen. 

Organizația, sprijin la Londra 

OIAC le-a oferit asistenţă medico-legală autorităţilor britanice în ancheta lor privind otrăvirea, pe 4 martie, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei lui Iulia în Anglia, probabil cu agentul neurotoxic Noviciok, şi se aşteaptă o decizie privind oferta în scurt timp. 

Organizaţia nu a comentat dacă trimite experţi în Anglia, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel