Statul vrea să crească încasările la buget. Ciucă: Am constatat că există un deficit în colectare. Fac un apel public către marii contribuabili

Foto: Guvernul României
Foto: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre modalitățile prin care statul vrea să crească încasările la buget.

 

„O decizie pe care am discutat-o și în coaliție este să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Vreau să vă dau câteva detalii. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care la finalul primului trimestru am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să își plătească datoriile către stat și, în același timp, dau ca sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să își îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri”, a precizat Nicolae Ciucă, în timpul ședinței de guvern de joi.

„Acestea sunt elemente pe care le-am discutat cu domnul ministru Câciu, cu șeful ANAF, Heiuș, cu șeful de la marii contribuabili, domnul Mișa, cu șeful de la vamă, domnul Mihei. Toți acești conducători de instituții trebuie să înțeleagă că este nevoie de o coordonare foarte bună între instituții, dar, în același timp, este nevoie de o coordonare și cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit. Este o problemă a noastră, a Guvernului României, pe care o rezolvăm și am vrut, ca măsură de siguranță, să facem în așa fel încât, prin aceste măsuri fiscale pe care le vom aproba cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce vom avea o decizie, că nu ieșim din ținta de deficit. Aș vrea să înțeleagă toată lumea că aici nu vorbim despre măsuri de austeritate”, a continuat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel