Statul a plătit peste 1200 de alocații pentru copii morți

Un număr de 1.122 de copii morţi de câţiva ani au primit alocații de la stat. În plus, 153 de tineri au continuat și ei să primească alocații chiar dacă au împlinit 18 ani. Valoarea pe lună a alocației este de 42 de lei. 

Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV, Iolanda Stăniloiu, a declarat că numărul 1.275  reprezintă 0,03 la sută din numărul total de aproximativ 3,9 milioane de beneficiari de alocaţie de stat pentru copii, scrie Mediafax. Acum statul are trei variante de recuperare a banilor pierduți: angajament de plată, menţinerea sumelor direct de la angajator sau prin executarea celor care au fraudat. Până la recuperarea banilor trebuie să se stabilească în câte dintre cazuri putem vorbi de erori și în câte de fraudă.

În top la alocații pentru copii morți sau majori

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV a transmis că cele mai multe plăţi de alocaţii pentru copii decedaţi au fost înregistrate în Suceava (87), Bucureşti (84), Timiş (74), Iaşi (70), Teleorman (47), Constanţa (46), Neamţ (45) şi Vaslui (40).

Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru tineri de peste 18 ani care au abandonat şcoala au fost înregistrate în judeţele Sibiu (18), Iaşi, Alba (câte 17), Vaslui (16), Neamţ (14), Cluj (12) şi Olt (11).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel