Stanciu, în gura presei din Cehia: „Se va confrunta din nou cu situația trăită la Anderlecht"

Nicolae Stanciu a dat lovitura financiară la Wuhan Three Towns. Mesajul impresarului Anamaria Prodan
Nicolae Stanciu a dat lovitura financiară la Wuhan Three Towns. Mesajul impresarului Anamaria Prodan

Proaspăt transferat la Sparta Praga, Stanciu creează mari așteptări cehilor. Fostul jucător al celor de la FCSB și Vaslui este cel mai scump transfer din istoria campionatului ceh.

Transferat de la FCSB la Anderlecht pentru 8,2 milioane de euro în 2016, Nicolae Stanciu rămâne cel mai scump transfer din istoria campionatului Belgiei, Jupiter Pro League. Din cauza evoluțiilor care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor conducerii clubului și suporterilor, românul a fost transferat în această iarnă în Cehia, la Sparta Praga. 

Stanciu a fost transferat la Sparta Praga pentru suma de 3,5 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump transfer din istoria campionatului ceh. Odată ce transferul a fost confimat de cele două cluburi, Stanciu a intrat în gura presei din Cehia, fiindu-i atent analizat parcusul fotbalistic. Venirea lui Stanciu la Sparta este privită cu optimism, însă în același timp și cu o doză de pesimism.

În timp ce cotidianul belgian La Derniere Heure spune despre Stanciu că a fost „un eșec la toate nivelurile", ziarul ceh Blesk scrie că factorul psihologic va juca un rol foarte important în evoluțiile lui Stanciu la Sparta. La fel ca la Anderlecht, presiunea va fi foarte mare și la Sparta.

Altă echipă, aceeași presiune

„Practic, se va confrunta din nou cu situația trăită la Anderlecht. Este cel mai costisitor transfer din istoria fotbalului ceh și asta o va simți încă din primul minut în care va îmbrăca tricoul Spartei. Așteptările sunt la fel de mari ca în Belgia, toată lumea va fi cu ochii pe el", notează Blesk.

Cu toate acestea, cehii recunosc calitățile și potențialul mijlocașului ofensiv.

„Stanciu are potențial. Cu ceva mai mult de un an și jumătate în urmă, când juca la FCSB, i-a marcat Spartei trei goluri, răpindu-i visul Ligii Campionilor. Are vârsta ideală pentru fotbal, 24 de ani, e genul de jucător care pasează decisiv, dar și înscrie".

Nicușor Stanciu, în cifre

Cota lui Stanciu s-a înjumătățit față de 2016. În prezent, mijlocașul este cotat la 4 milioane de euro, conform Transfermarkt.

La FCSB, Stanciu a evoluat în 136 de meciuri, a înscris de 33 de ori și a reușit 25 de assist-uri.

La Anderlecht, Stanciu a jucat în 53 de partide, a bifat 9 goluri și 10 pase de gol.

La naționala României, Stanciu are 17 meciuri și 6 goluri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel