Sondaj: Ce note dau românii guvernului Ponta și miniștrilor săi

Guvern
Guvern

Un sondaj privind percepția populației asupra actului guvernării a fost realizat în săptămâna 24-29 septembrie de către Institutul Avantgarde, pe un eșantion de 1150 de persoane, reprezentativ la nivel național. Românii au fost rugați să răspundă la un chestionar, evaluând prestația miniștrilor și a guvernului, prin note de la 1 la 10.

Premierul Victor Ponta a obținut media 7,5, la fel ca miniștrii Ecaterina Andronescu (Educație) și Mona Pivniceru (Justiție) . Titus Corlățean (Externe) , Rovana Plumb (Mediu) și Florin Georgescu (Finanțe) au primit nota 7, iar restul miniștrilor au obținut medii între 5 și 6. De remarcat că, dacă ar fi fost la școală, toți ar fi obținut nota de trecere, respectiv cinci.

Sociologul Marius Pieleanu, care a coordonat cercetarea Institutului Avantgarde, a declarat pentru DeCe News că scorul obținut de miniștri și de guvern, în ansamblu, poate fi considerat unul bun. ” Guvernul Tăriceanu, într-o perioadă de avânt economic, avea tot 7,5, în acest tip de evaluări ale percepției populației. Trebuie să recunoaștem că Tăriceanu n-a fost niciodată un lider popular, deci la o performanță economică bună avea un scor mai mic, probabil. În perioada de criză, după 2009, premierii au avut scoruri foarte mici. Emil Boc, de exemplu, cu puțin înainte să demisioneze, avea nota 4,2. El a fost, de altfel, cel mai slab cotat premier. Mihai Răzvan Ungureanu, la o lună de la instalare, primea nota 5,4 din partea populației cu drept de vot”,  a spus Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel