Solicitare către Dacian Cioloș: Să aplice legea, așa cum a decis ÎCCJ- DOCUMENT EXCLUSIV

Senatorul Marius Marinescu i-a trimis premierului Dacian Cioloș un document în care-i amintește că ÎCCJ a decis în 2014 că Guvernul trebuie să aplice legea cu privire la declararea de utilitate publică a Parcului Bordei, având în vedere că o suprafață mare din parc se află în proprietatea unui afacerist.

Iată conținutul documentului pe care Marius Marinescu i l-a trimis premierului Dacian Cioloș:

Către Guvernul României, Domnului Prim-Ministru Dacian Cioloş

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM) din Bucureşti, str. Heleşteului nr.3, Sector 1, având Cod de înregistrare fiscalȃ : 29517677, www.fpam.ro, e-mail: [email protected], reprezentată prin Marius Marinescu, în calitate de preşedinte fondator şi de iniţiator al Legii nr.170/2008 în Senatul României, vă solicită luarea de măsuri pentru aplicarea, de către Guvernul României, a Legii nr.170/2008, cu privire la declararea de utilitate publică a Parcului Bordei din Capitală, aşa cum prevede actul normativ menţionat.

(w460)

În acest sens, vă aducem la cunoştinţă faptul că Primăria Sector 1 Bucureşti a obţinut, în anul 2014, o Decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care obligă Guvernul la aplicarea Legii nr.170/2008. Precizăm că o suprafaţă de 4.624 de metri pătraţi din acest parc se află încă, în mod abuziv, în proprietatea afaceristului Costică Constanda.

Totodată, FPAM vă solicită să dispuneţi o investigaţie privind neaplicarea Legii nr.170/2008, procedură neîndeplinită de guvernele care s-au succedat din anul 2008 şi până în prezent, iar cei care au comis abuzuri să fie deferiţi organelor abilitate.

Cu deosebit respect,

Marius Marinescu

Preşedintele fondator al FPAM

Autorul Legii nr.170/2008

Bucureşti, 02.04.2016

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel