Sindicaliştii feroviari, mesaj dur pentru Cîţu: Nici Ceauşescu nu a renunţat la gratuităţi. Aţi rezolvat pensiile speciale?

Facebook CFR Călători
Facebook CFR Călători

Sindicaliştii feroviari îl critică dur pe Florin Cîţu după ce acesta a cerut eliminarea gratuităţilor de la CFR. 

"Aflăm cu surprindere și îngrijorare că prim-ministrul Florin Cîțu a demarat în forță mult așteptata reformă de la calea ferată. Iar acest lucru, ce să vezi, se întâmplă la mai puțin de 24 de ore de la comunicatul de presă al sindicaliștilor ceferiști în care spuneam, cu subiect și predicat, care este cauza dezastrului de calea ferată.

"Gratuitățile" despre care vorbește prim-ministrul Cîțu, într-o necunoștință de cauză care frizează ignoranța completă pe acest subiect, sunt parte a unei cutume existente de la apariția căii ferate în lumea civilizată, în Europa sau America de Nord, încă de la finele secolului XIX.

În România, nici Ceaușescu nu a renunțat la "gratuitățile" despre care opinează aproape caragielesc domnul Florin Cîțu, "asprul" finanțist liberal care își plătește biletul de avion ori de câte ori...nu circulă cu trenul.

Reformă să fie, domnule prim-ministru, dar să știm și noi...ce urmează!

Ați rezolvat cumva tema "pensiilor speciale" cu care ați defilat în campania electorală, temă cu care ați ajuns la putere, și acum ne-a venit rândul nouă, ceferiștilor???? Hmmmm....

PS: Distribuiți, oameni buni! Poate vede si dumnealui și ne va răspunde aici, că tare-i mai place să facă politică pe Facebook!", au scris cei de la FNFMCV pe Facebook. 

VEZI Sindicaliştii din CFR, analiză pe dezastrul din industria feroviară. Cauzele care au dus la întârzieri de zeci de ore

Cîţu vrea eliminarea gratuităţilor 

Premierul Florin Cîțu a vorbit marți despre planurile de reformă pe care le-a cerut la toate ministerele și a dezvăluit că a aflat cu surprindere faptul că angajații Ministerului Transporturilor și de la instituțiile subordonate au gratuitate la călătoriile cu trenul, potrivit Mediafax.

Este o practică de pe vremea PSD la care trebuie să renunțăm, a explicat Cîțu.

„Noi nu putem să vorbim despre reformă atât timp cât păstrăm aceleași subvenții de pe vremea PSD-ului, aceeași asistență socială. Am aflat și eu, nu știam, că la Ministerul Transporturilor, angajații și familiile acestora și în subordonate circulă gratuit, este din 1999. Nu mi se pare normal, am cerut să se revizuiască”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a mai declarat că preferă călătoriile cu avionul și că își plătește biletul.

„Eu nu circul gratuit. Am fost cu avionul și am plătit biletul”, a precizat prim-ministrul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel