Simona Halep poate reveni în clasamentul WTA, în baza wildcard-urilor. Jurnaliștii americani știu câte invitații poate primi fostul lider mondial

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Simona Halep revine în circuitul WTA la turneul de la Miami, după ce a primit un wildcard din partea organizatorilor. Halep nu a mai jucat din august 2022, când a pierdut în primul tur la US Open.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni, iar acum Simona Halep se poate întoarce pe teren, însă va face acest lucru fără să aibă antrenor.

Ea va avea doar un sparring partner și un fizioterapeut. Ulterior acestui turneu, sportiva își va alege o echipă, cu sprijinul australianului Darren Cahill. 

”Nu am antrenor. Am fost în discuții, am vorbit. Darren mă ajută foarte mult pe această parte. Este un om deosebit. A fost cel mai important om din cariera mea, am făcut cele mai bune rezultate cu el. În 2021, el a vrut să rupem colaborarea. A suferit, pentru că a fost departe de familie, în pandemie. El mi-a recomandat să merg la academia Mouratoglou. Darren m-a deschis, m-a făcut mai sociabilă. Eu sunt un om ok, așa, dar îmi era greu să comunic cu persoanele de lângă mine. Iar acum încearcă să mă ajute să îmi aleg oamenii potriviți. În tenis e foarte greu să ai parte de oamenii de care tu ai nevoie. Pot să îmi exprim mulțumirea față de toți cei cu care am lucrat, pentru că fiecare om a pus o cărămidă la tot ce am realizat eu. 

În momentul ăsta am de ales o echipă. Nu o voi face chiar azi sau mâine. Am un sparring partner din Portugalia, care va merge cu mine la Miami, și un fizioterapeut. După Miami o să îmi aleg echipa”, a mai spus Halep. 

Câte wildcard-uri poate primi Simona în acest an

Jurnaliștii americani au spus și câte wildcard-uri poate primi Simona în acest sezon, având în vedere că nu mai are niciun punct în clasamentul WTA. 

”Simona Halep va juca la primul ei turneu după US Open 2022, și își va face apariția pentru a 10-a oară la Miami. A ajuns în semifinale de două ori aici, ultima dată în 2019. 

Pentru că Simona Halep este un fost număr 1 mondial, iar actualmente nu are nicio poziție în clasament, aceasta poate primi un număr nelimitat de wildcarduri care să o ajute să revină”, au scris cei de la tennis.com

Citește mai departe pe DC SPORT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel