EXCLUSIV  Shhaideh-Plumb, în dosarul ”Belina”, la DNA. Lucian Bolcaș: Mișcarea lui Klaus Iohannis contra Guvernului

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, s-a prezentat, astăzi la DNA. I s-a adus la cunoștință că este suspect într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu. Dosarul vizează fix faptele despre care vorbea fostul premier Victor Ponta de trecere a Insulei Belina și Brațului Pavel la CJ Teleorman, prin Hotărâre de Guvern, nu prin lege, cum era constituțional, de la ”Apele Române”. În același dosar se cere urmărirea penală a Rovanei Plumb, atunci ministru al Mediului. 

În ceea ce o privește pe Sevil Shhaideh, surse politice spun că ar urma să-și pregătească demisia. Privind Rovana Plumb, cererea procurorului-șef al DNA de urmărire penală trebuie să treacă pe la PÎCCJ și apoi la Camera Deputaților. 

Avocatul Lucian Bolcaș a precizat că ”în acest caz sunt două opinii, dar cea dominantă este că, dacă s-a cerut urmărirea penală, președintele poate dispune suspendarea din funcție”. 

Lucian Bolcaș ne trimite la articolul 109, alineatul 2 din Constituția României, care prevede că: ”Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

VEZI AICI ACUZAȚIILE DNA

În acest context, este evident că președintele Klaus Iohannis poate revoca din funcție miniștrii pe numele cărora a fost dispusă suspendarea din funcție. Pentru a evita o asemenea situație, Sevil Shhaideh și-ar pregăti demisia, spun surse politice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel