Selecţionerul Franţei i-a adus un omagiu lui Jacques Chirac

Didier Deschamps, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Franţei, campioana mondială en titre, i-a adus un omagiu fostului preşedinte francez Jacques Chirac, care a încetat din viaţă joi la vârsta de 86 ani.

"Am avut imensul privilegiu, în calitate de căpitan, de a primi din mâinile sale Cupa Mondială, pe 12 iulie 1998", a reamintit Deschamps pe site-ul Federaţiei franceze de fotbal (FFF). "Îmi amintesc fericirea sa strălucitoare de după meci, în vestiarul nostru, dar şi, mai ales, susţinerea constantă pe care o a arătat-o întregii echipe a Franţei în lunile care au precedat acest prim titlu mondial. Entuziasmul său, umorul său constant, bunătatea şi determinarea sa m-au marcat profund. Am simţit foarte multă consideraţie pentru şeful statului şi pentru omul care era", a adăugat selecţionerul.

Reprezentativa Franţei, cu Didier Deschamps în rolul de căpitan, a învins cu 3-0 selecţionata Braziliei în finala Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2018, pe arena Stade de France. Zinedine Zidane, actualul antrenor al lui Real Madrid, a reuşit o dublă pentru învingători (27, 45+1), rezultatul final fiind stabilit de Emmanuel Petit (90+3)

Anul trecut, Deschamps a adus al doilea titlu mondial ţării sale, de această dată în calitate de selecţioner, Franţa învingând cu 4-2 Croaţia, în finala desfăşurată pe stadionul Lujniki din Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel