Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, reacție după ce l-a demis premierul Florin Cîțu

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu  Facebook - Octavian Berceanu
Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis de premierul Florin Cîțu Facebook - Octavian Berceanu

Șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, le-a mulțumit colegilor, după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu.

UPDATE

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naționale de Mediu”, reacțioează Octavian Berceanu, după ce a fost demis.

El i-a mulțumit și ministrului Mediului, Tanczos Barna. „Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna și căruia îi mulțumesc pentru spiritul de echipă”, conchide Berceanu.

Știrea inițială


Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR PLUS), a fost demis, luni, din funcție de premierul Florin Cîțu. Decizia fost publicată în Monitorul Oficial.

Decizia de demitere a lui Octavian Berceanu, semnată de premierul Florin Cîțu, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Octavian Alexandru Berceanu se eliberează din funcția de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu”, potrivit deciziei.

Cine îi preia atribuțiile


Atribuțiile sunt preluate de comisarul general adjunct al Gărzii de Mediu, Alexandru Lucian Vasil, scrie Mediafax. Activistul de mediu Octavian Berceanu, propus de USR, a fost numit în luna martie, în funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu.

'Cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu'

Într-o postare pe Facebook, Berceanu a mulţumit colegilor de la Garda de Mediu, subliniind că aceştia au produs, în cele şase luni, cât el a condus instituţia, 'cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu'.

'Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna şi căruia îi mulţumesc pentru spiritul de echipă', a adăugat Berceanu. 

Berceanu, Garda de Mediu: România este o oază verde pe harta mondială a poluării

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu a susținut recent că "România este o oază verde pe harta mondială a poluării".

România este o oază verde pe harta mondială a poluării şi stă foarte bine în raport cu alte ţări din regiune, a declarat, vineri, comisarul şef al Gărzii Naţional de Mediu, Octavian Berceanu, transmite Agerpres. Acesta a adăugat că, în perioada următoare, va fi elaborat un Regulament de amplasare a senzorilor de măsurare a calităţii aerului pentru o acurateţe mai mare a datelor.

"Vorbim despre măsurători care au avut în vedere perioada iernii, atunci când peste aceste localităţi se produce inversiune termică. Ne aflăm ca într-o cuvă pe care vin un capac şi noxele produse în interiorul acestei cuve pur şi simplu nu se mai mişcă şi rămân înţepenite în aerul respectiv. La fel se întâmplă în Bucureşti. Avem acele episoade pe timpul iernii când nu avem nicio circulaţie a aerului, dar încălzirea se produce. Şi în zone precum Iaşi sau în Covasna există un potenţial al încălzirii locuinţelor care blochează toate gazele emise chiar de la încălzirea cu combustibili solizi, ce blochează aceste particule, plus cele rezultate din circulaţie. Când vorbim de Covasna nu vorbim de trafic rutier intens, însă în momentul în care vorbim de Iaşi, Bucureşti sau Cluj, vorbim şi de trafic destul de intens", a spus Berceanu, la Digi24. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel