Şefia AEP, la votul Parlamentului. Stolojan: PNL va vota cum s-a stabilit în coaliţie, dar nu mă împiedică să spun că altul este cel mai calificat

Parlamentul României / Foto: Facebook, Parlamentul României
Parlamentul României / Foto: Facebook, Parlamentul României

Theodor Stolojan, PNL, susţine că parlamentarii liberali vor vota pentru şefia Autorităţii Electorale Permanente aşa cum s-a stabilit în coaliţia de guvernare, adică cu Toni Greblă, dar spune că un alt candidat dintre cei al căror nume va fi supus la vot ar fi fost mai potrivit pentru această funcţie. 

"Colegii de la PNL vor vota aşa cum s-a stabilit în coaliţie, dar dacă mă întrebaţi pe mine există un candidat care, prin cunoştinţele pe care le are şi prin experienţă, este clar peste ceilalţi candidaţi. Dar, după cum ştiţi, într-o coaliţie votul se face după înţelegerea politică. Deci mă aştept ca parlamentarii PNL să susţină coaliţia. Dar asta nu mă împiedică să subliniez că cel mai calificat, de departe, dintre cei trei, este Cristian Preda", a declarat Theodor Stolojan la Antena 3 CNN. 

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, marţi, în şedinţă comună pentru numirea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi pentru constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sprijinirea procesului de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Senatului Sorin Cîmpeanu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 279 parlamentari din totalul de 466.

Pentru funcţia de preşedinte al AEP, comisiile parlamentare juridice i-au avizat favorabil pe Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR, pe Toni Greblă, propus de PSD şi pe Cristian Preda, propus de USR. Votul va fi secret cu buletine, scrie Agerpres.

Vom reveni cu rezultatele votului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel