Ședință de Guvern: Platforma Comuna TETRA va primi finanțare. Agenda ședinței

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de astăzi, cheltuielile aferente proiectului de modernizare a infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA.

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, printr-o hotărâre, nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA.

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, obiectivul general al proiectului constă în "modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA, cu scopul asigurării interoperabilităţii structurilor cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă şi a unui răspuns prompt şi eficient al agenţiilor de urgenţă şi al altor autorităţi responsabile la urgenţele cetăţenilor, prin modernizarea sistemului de comandă a incidentelor, în vederea diminuării pierderilor umane şi materiale".

"Valoarea totală a proiectului ce va fi derulat pe o perioadă de 36 de luni este de 231.807 mii lei, inclusiv TVA, acesta fiind finanţat din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020 prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 5 - Promovarea adaptării la schimbări climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor, Obiectivul Specific 5.2 Creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie", se arată în nota de fundamentare.

Agenda ședinței de Guvern

Pe agenda şedinţei figurează şi adoptarea unui proiect de lege privind majorarea capitalului autorizat deţinut de România la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în conformitate cu Rezoluţia nr. 663/2018 privind "Majorarea generală de capital 2018" adoptată de Consiliul Guvernatorilor BIRD şi, respectiv, Rezoluţia nr. 664/2018 privind "Majorarea selectivă de capital 2018" adoptată de Consiliul Guvernatorilor BIRD.

Totodată, va fi aprobat un proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti - Braşov, tronson Predeal - Cristian + Racord.

Printr-o altă hotărâre, Executivul va decide cu privire la modificarea şi completarea anexei 2 la Hotărârea Guvernului 390/2017 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în zona proiectului de pasaj suprateran de pe DJ 602 - Centura Bucureşti - Domneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel