Şedinţa de Guvern, amânată. Reuniune la Vila Lac - UPDATE 3

Şedinţa de Guvern se amână din nou, potrivit Antena 3.

Ședința de Guvern a fost amânată de data aceasta pentru miercuri. Iniţial, această şedinţă era programată pentru ziua de vineri, fiind amânată pentru luni, 6 noiembrie. 

Vineri, se aflau pe ordinea de zi proiectele care transferă contribuţiile sociale în sarcina angajaţilor şi care instituie taxa de solidaritate pentru angajatori.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că, în şedinţa de Guvern de miercuri, "există posibilitatea" să nu fie discutate modificările la Codul fiscal. Întrebat dacă transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi dezbătut în şedinţa de miercuri a Executivului, premierul a spus: "Există posibilitatea să nu fie miercuri". 

Prezent la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), premierul Mihai Tudose a precizat că pachetul fiscal priveşte şi alte lucruri care au în vedere aspecte economico-financiare. "Să nu înţelegeţi că pachetul fiscal priveşte doar aceste lucruri, sunt mult mai multe lucruri care au în vedere aspecte economico - financiare pe reglementări în ceea ce priveşte lupta împotriva contrabandei, o mai bună disciplină la TVA. Vorbim despre un pachet mai mare, chiar dacă la prima şedinţă de miercuri lucrul acesta nu va intra, în ceea ce priveşte contribuţiile, sau cred că nu va intra. Mulţi colegi consideră că lucrurile vor fi compensate de o formulă stabilită împreună cu dumneavoastră. De la marile municipii, de la PMB, până la cea mai mică comună din România. Nu vrem să creăm dezechilibre, dimpotrivă, a afirmat Tudose. În context, el a arătat că este nevoie de o dezvoltare echilibrată a ţării.

"Dumneavoastră toţi aveţi peste 10 miliarde de lei în bugetele dumneavoastră, care nu sunt folosiţi, care pur şi simplu stau. Calculul nu a luat în considerare mărirea salariului minim. Nu a fost nicio şedinţă nici ieri, nici alaltăieri, nici astăzi, şi acest lucru nu va fi reglementat până când împreună cu dumneavoastră nu vom cădea de acord pe acea formulă de echilibrare de care vorbeaţi. Infrastructura şi alte servicii au fost făcute din banii întregii ţări. Atunci când terminăm simulările pe această formulă de echilibrare a bugetelor, o vom valida împreună cu dumneavoastră. Este nevoie de o dezvoltare echilibrată a ţării, a susţinut Tudose. Precizările şefului Guvernului au vizat declaraţiile făcute de preşedintele executiv al AMR, Ilie Bolojan, care a spus că intenţia Executivului privind modificarea Codului fiscal este una dintre problemele care preocupă Asociaţia.  

[citeste si]

UPDATE 1: Conform Antena 3, va avea loc o şedinţă a Coaliţiei la Vila Lac.

UPDATE 2: Aceeaşi sursă transmite că premierul Mihai Tudose a ajuns la Vila Lac.

UPDATE 3: Tăriceanu, întrebat dacă va avea loc luni o şedinţă a coaliţiei pentru a se lua o decizie în privinţa măsurilor fiscale, a replicat că încă nu a fost stabilit acest lucru. "Dacă este o şedinţă de coaliţie la care nu sunt - deodată ai spus ceva care nu se poate. Dacă e şedinţă de coaliţie, aş fi prezent. S-ar putea să fie o şedinţă a celor din PSD, dar asta nu înseamnă că este o şedinţă a coaliţiei", a punctat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel