Se va REDUCE acciza la motorina utilizată în acvacultura?

Un cititor DC News întreabă dacă se va reduce acciza la motorina utilizată în acvacultură.

Răspuns: Guvernul a aprobat joi o Hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Actul normativ completează cu valoarea de 1.000.000 lei suma prevăzută iniţial la art.14 din Hotărârea Guvernului nr. 748/2018, în vederea asigurării resurselor financiare necesare aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2020. În acest fel, vor fi efectuate plăţile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în acvacultură pentru anul 2020.

"Schema de ajutor de stat reprezintă reducerea accizei, care se acordă sub formă de rambursare, respectiv diferenţa dintre nivelul accizei standard prevăzut în Codul fiscal şi nivelul accizei reduse", se menţionează în comunicat.

Prin Hotărârea Guvernului nr.748/2018 a fost instituită schema de ajutor de stat pentru perioada 2018-2020, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în acvacultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor în acvacultură.

În această categorie se încadrează: transportul materialului piscicol, puiet în diferite stadii de dezvoltare, remonţi, reproducători, peşte de consum, materii prime şi materiale în interiorul fermei, lucrările agricole în ferme de acvacultură, discuire, însămânţare, cosire masa verde pe cuvetele heleşteielor, pomparea apei cu motopompe, destufizare, precum şi transportul materialului piscicol, puiet în diferite stadii de dezvoltare, remonţi, reproducători, peşte de consum, în afara fermei cu auto propriu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel