EXCLUSIV  Se modifică PNRR? Chirieac dă exemplul Băsescu: Nu cred că mai e posibil...

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre renegocierea PNRR. 

În contextul în care șeful Delegației Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a cerut renegocierea PNRR și a atras atenția că, în timp ce Austria ia în serios posibilitatea unui blackout (pană de curent) în toată Europa, pregătindu-și populația pentru situații excepționale, PNRR-ul negociat de PNL și USR dă undă verde dezafectării unor centre de producție de energie electrică, fără a exista vreo alternativă de noi surse de energie care să asigure nevoile cetățenilor în plină iarnă, Val Vâlcu l-a întrebat pe Bogdan Chirieac dacă va fi posibilă renegocierea PNRR.

"Țin minte când prof. Vasile Pușcaș, în Guvernul Năstase, a încheiat negocierile de aderare la UE, cea mai mare realizare post-decembristă a României a fost încheierea negocierilor de aderare la UE. Chiar mai mare decât admiterea în NATO sau cel puțin pe același palier. A venit Traian Băsescu, câștigase alegerile în 2004 și a spus: trebuie să renegociem, să redeschidem!

Până când i-a spus cineva, imediat a fost: domnu`, dacă redeschideți, s-ar putea să mai intrați în 2200 în UE, e o minune ce a făcut Năstase. Și într-adevăr e o minune, din toate punctele de vedere. Și nu a mai negociat. A fost aia cu steguleț roșu, bun, Traian Băsescu și-a dat justiție pe persoană fizică...

România e singurul stat din lume care, la 32 de ani de la căderea comunismului, continuă să plătească. Ca la noi la nimeni! Dar PNRR, el s-a închis, însă problema e că el nu a fost prezentat Parlamentului, nu a fost votat în Parlament. Când PSD a cerut, a primit o coală de hârtie, dar e adevărat că PSD a acceptat și, din mare nefericire, a înghițit gălușca așa cum era. Acum înțeleg că în PNRR apar tot felul de lucruri pe care mulți le-ar considera aberante, ca de exemplu reforma justiției, desființarea SIIJ. Au trecut desființarea SIIJ în PNRR, băi, frate, ce treabă are Green Deal cu lucrurile astea?! Și multe legi, multe dintre ele controversate dacă ar fi să fie adoptate și atunci probabil că, din această cauză, Marcel Ciolacu a spus să renegociem și, dacă ar fi posibil, o renegociere transparentă, ea ar fi de dorit. 

Din nefericire, nu cred că e posibil așa ceva. Nu cred că mai e posibil! Uniunea Europeană înseamnă multă birocrație și nu cred că vor dori să muncească suplimentar în interesul României. Chiar nu cred că se va întâmpla asta", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Deferiți Mass-Media".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel