Se dau vouchere de vacanță și se plătesc gărzile. Decizia luată în Guvern, să dă OUG

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se vor da vouchere de vacanță și se vor plăti gărzile.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul va adopta, joi, Ordonanța de Urgență pe care a convenit-o cu sindicatele din domeniul sanitar prin care se personalul din sistem va primi unele drepturi salariale, în special plata gărzii și plata voucherelor de vacanță.

”Adoptăm ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă. Este o promisiune pe care Guvernul României şi-o respectă. Mă aştept ca şi cadrele sanitare să răspundă pe măsură, aşa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia, să opereze urgent pacienţii ajunşi la spital”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

La finele lunii iunie, reprezentanţii Sanitas anunţau că au obţinut creşteri de venit pentru toate categoriile de salariaţi pe care îi reprezintă, în urma negocierilor cu reprezentanţii Guvernului.

Cinci chirurgi de la Spitalul din Gorj renunță la gărzi

Reamintim că medicii chirurgi de la Spitalul Județean Gorj au anunțat săptămâna trecută că renunță la gărzi,  după ce o femeie însărcinată în luna a noua, fără să știe, a fost operată pentru hernie intestinală.

Cinci medici chirurgi, în frunte cu doctorul Claudiu Soare, șef de Secție, au anunțat, printr-o adresă, conducerea unității medicale că vor renunța la gărzi, începând cu luna septembrie. Medicul Claudiu Soare va renunța complet la gărzi, iar chirurgii Valentin Neagu, Constantin Barbu, Sorin Stăniloiu și Adrian Ciprian Sterie vor asigura doar gărzile obligatorii, scrie presa locală.

Citește și: Cum vor fi ajutate victimele tragediei de la Crevedia. Marcel Ciolacu, anunț, în ședința de guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel