EXCLUSIV  Scutere şi motociclete în trafic, AVANTAJ pentru şoferi. Titi Aur: Fix ASTA nu înţeleg. Tot respectul, dar...

Motocicletă
Motocicletă

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat care este avantajul pe care scuteriştii şi motocicliştii îl aduc şoferilor în trafic. 

Mulţi şoferi se plâng că, în condiţii de trafic intens, scuterele şi motocicletele se strecoară printre maşini, în loc să stea în ambuteiaj, dar şi că reprezintă un pericol în trafic. Titi Aur a clarificat situaţia. 

"Acesta este rolul scuterului sau motocicletei. Regula interpretată corect este aşa. Când ne deplasăm cu viteză legală pentru zona respectivă, scuterul sau motocicleta este un vehicul care are drepturi egale cu maşina. Merge pe mijlocul benzii, că dacă merge pe lângă trotuar, este tentat cel din spate să treacă pe lângă el, iar ăsta e un pericol. Merge ca orice vehicul, ca orice maşină şi beneficiază de posibilitatea de a se strecura în trafic aglomerat. E un avantaj şi pentru el, dar şi pentru ceilalţi participanţi la trafic, care fix asta nu înţeleg. 

Motocicliştii şi scuteriştii ar putea veni cu maşina, dar preferă să aleagă aceste vehicule în zone aglomerate. Dacă ar veni cu maşina, ar fi coada mai mare la semafor sau în ambuteiaj. Ei se duc în faţă, nu deranjează pe nimeni, dar crează şi avantajul că sunt mai puţine maşini în trafic. Acelaşi lucru se întâmplă şi când vezi un autobuz plin cu oameni. Ca şofer, trebuie să îţi scoţi pălăria şi să îl laşi să treacă. Pentru că dacă fiecare călător din acel autobuz care are maşină şi permis ar fi în trafic, situaţia ar fi mai grea în trafic!

Aşadar, scuteristul şi motociclistul, din partea mea, şoferul, au tot respectul pentru că fac să fie mai puţin trafic. Dar în condiţii de viteză normală este participant la trafic cu drepturi depline şi trebuie să meargă pe centrul benzii", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel