Sculptură Rodin, licitație. Suma obținută la Cannes

O lucrare oferită de sculptorul Auguste Rodin pictorului Claude Monet a fost adjudecată miercuri la Cannes pentru 108.000 euro, în cadrul unei licitaţii, a indicat Casa de licitaţie Besch Cannes Auction, potrivit AFP.

Această piesă unică din piatră reprezentând bacante îmbrăţişate a fost achiziţionată de muzeul Marmottan, la Paris. Ea era estimată între 80.000 şi 100.000 de euro, afirmă casa de licitaţii. Lucrarea fusese expusă recent în acest muzeu în cursul unei expoziţii consacrate lui 'Monet colecţionarul'.

Semnată şi dedicată 'marelui maestru Claude Monet', această sculptură de mici dimensiuni, datând din 1896, făcea parte dintr-un lot de opere scos la vânzare de descendenţii lui Claude Monet. Printre acestea se află de asemenea nouă desene ale acestui pictor impresionist (1840-1926), dintre care unele au depăşit 20.000 de euro, precum şi o cutie de vopsele care i-ar fi aparţinut, potrivit tradiţiei familiale, şi care a fost adjudecată pentru 8.400 de euro.

Printre alte obiecte licitate, un desen al pictorului impresionist Eugene Boudin (1824-1898), care i-a aparţinut de asemenea lui Claude Monet şi care reprezenta o scenă bretonă de iertare, a fost adjudecat pentru 7.800 de euro, în timp ce o pictură în ulei de Lucien Pissarro, fiul lui Camille Pissarro, 'Eucaliptus', a depăşit 33.000 de euro.

Vezi și: Stephan Pelger, designer român, răpit și bătut crunt la Cannes



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel