Scriitoare importantă: Brâncusi nu are ce să caute la Muzeul Satului

Stabilită din 1999 în Statele Unite, Doina Uricaru are o poziție tranșantă față de achiziția, dar și de viitorul amplasament al Cumințeniei pământului.

"După toate gafele și demersurile, nesusținute legal de a cumpăra Cumințenia pământului, vreau să vă spun părerea mea, care s-ar putea să vă supere. Brâncuși nu a fost susținut în România ca să se afirme și în nici o perioadă din viața lui. Opera lui a fost cumpărată și donată marilor muzee americane, cu excepția donației de la Paris", scrie Doina Uricaru pe Facebook.

"Cei mai importanți exegeți ai lui sunt americani, francezi și germani. Nici un critic de artă român nu este luat în calcul la expertiza unor lucrări, câteva nume ieșind din zona credibilității, după omologarea unor falsuri.

[citeste si]

Slalomul achiziției Cumințeniei pământului arată ca un exercițiu de șoferi care au nevoie de un permis de condus... politic. Prefer să văd lucrarea într-un mare muzeu din lume. Cu o vizibilitate imensă. Brâncuși nu are ce să caute la Muzeul Satului, oricât de vizitat ar fi. Cel mult la Muzeul Național de Artă. E o lucrare care trebuie să circule.

Brâncuși nu aparține provincialismului nostru, pompierismului nostru și nici politicii noastre dâmbovițene, așa-zis tehnocrate", mai scrie Doina Uricaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel