Scandal Zamfir - Alexe, în timpul audierilor: "Opriți-vă cu manipularea!" / "Idolul dvs, doamna Gabriela Firea..."

Daniel Zamfir, senator afiliat PSD, și Costel Alexe au avut un schimb de replici care a degenerat într-un scandal, în timpul audierilor pentru funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

Daniel Zamfir: Dumneavoastră nu vreți să fiți ministru. Deci tot ceea ce spuneți aici rămâne o propunere interesantă, un proiect frumos pentru România, numai că dumneavoastră nu îl veți pune în aplicare. Pe mine mă interesează consecințele și plec de la ultimul eveniment de duminică în legătură cu gradul uriaș de poluare în București, înțeleg că au fost depășite limitele cu peste 1.000 la sută. Sunteți mâhnit de faptul că cei care sunt comisari ai Gărzii de Mediu nu își fac treaba. Sunteți dezamăgit că intră deșeuri prin Constanța. Primăria Capitalei nu poate să controleze paza de coastă și nici comisarii de mediu. Eu am înțeles că sunteți în campanie electorală cu toții. Folosiți funcțiile.

Nu vă transformați în ultrași că vine imediat întrebarea. Vreau să constatați cu toții, din expunerea domnului ministru, cine se face vinovat pentru poluarea de duminică seara. Ați fost îngrijorat de poluarea din București. Domnule, nu ați fost îngrijorat de poluarea din Iași, de unde sunteți dumneavoastră. Nu ați fost interesat de poluarea din Cluj, care e al doilea clasat la poluare. Poluarea din București azi este pe verde, adică la cotele normale. Așadar opriți-vă cu manipularea. Ați identificat sau nu sursa poluării masive de duminică noaptea?

Costel Alexe: În 2012, când cred că o dată am intrat în Parlamentul României, domnul Zamfir chiar părea un politician care promitea mult. Sper din tot sufletul să nu se priceapă și la economie așa cum se pricepe la mediu. Chiar sper. Stimați colegi, în momentul de față, dacă intrăm pe orice aplicație care monitorizează calitatea aerului din București, vedem că avem poluarea, dincolo de episodul nefericit de duminică seara.

Dacă măsurile integrate de plan a calității aerului ar fi implementate de cei care ocupă vremelnic funcția de primar, aerul ar fi mai puțin poluat, unde suntem în procedură de infringemente. Unde avem clar, bucureștenii o simt pe propia lor sănătate, valori din cauza traficului infernal din București. Avem probleme pentru că administrațiile locale nu își fac treaba. Avem reale probleme pentru că primăriile de sector șli Primăria Capitalei nu face o salubrizare eficientă, pentru că dacă ar fi făcut-o ar fi redus cu 42% poluanții. Într-o localitate, primarul e cel care e administratorul traficului, cel care dă autorizațiile de construire.

Dacă mi-ați dat ocazia, vă mai spun încă o dată: mare parte din deșeurile din București în loc să ajungă să fie colectate selectiv, ajung într-unul din cele două depozite ecologice de deșeuri, Chiajna și Vidra, care numai depozite ecologice nu sunt și le respiră bucureșteni. Doar 8% în București și pentru asta Primăria Generală a Capitalei că vine la Minsiterul Apelor și Pădurilor să ne spună care e locația și soluția. Riscăm să pierdem 300 milioane de euro și nu avem o soluție de 2 ani. Idolul dvs, doamna Gabriela Firea nu a indicat care e soluția.

Daniel Zamfir: Nu Primăria Capitalei se ocupă de poluarea din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel