Scandal Șova-Boagiu: Unde este contractul original cu Bechtel

Ministrul pentru Marile Proiecte a explicat, miercuri seară, de ce contractul cu Bechtel nu a fost desecretizat. Dan Șova a precizat că documentul original, semnat în 2003, nu poate fi găsit. El a dat asigurări că prevederile contractului vor fi publicate imediat ce va fi găsit. În timp ce Dan Șova spune că în urma unei declarații a Ancăi Boagiu reiese că modificările din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de euro, Anca Boagiu îi cere lui Dan Șova să facă publice contractele originale pentru că el "știe de ce". 

Dan Șova a dezăluit că documentul original, semnat în 2003, nu a fost găsit."Nu s-a reușit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat. Există copii, dar avem nevoie de documentul original pentru desecretizare", a spus Dan Șova, la Digi 24.

De la 2,2 miliarde de euro, la 10 miliarde. Cine este vinovatul?

Contractul desecretizat este din anul 2006. Dan Șova a adăugat că "Nu s-a gasit varianta originală din 2003. Anexele au apărut după 2005. Contractul a fost desecretizat in 2006". Șova  a mai precizat că prețul prevăzut în actul adițional a crescut de la 2,2 miliarde de euro, la 10 miliarde de euro.

Ministrul a subliniat că Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, "a spus într-o conferință de presă că a trebuit să rezilieze parțial. E clar că modificările din 2005 au dus contractul la 10 miliarde de euro. Oamenii așteaptă să vada pe ce cheltuieli nejustificate s-au dus banii". Miercuri, Anca Boagiu a declarat: "Desecretizarea contractului Bechtel egal praf în ochi marca Şova și Fenechiu. Le cer guvernanţilor să facă publice, de urgenţă, contractele semnate cu avocaţii care au supervizat afacerea Bechtel şi, mai ales, valoarea acestor contracte, precum şi comisioanele încasate. Şova ştie de ce!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel