Salarii, controversă. SANITAS cere lămuriri Guvernului: Clarificări publice!

Federația Sanitas cere Guvernului să-și asume public efectele transferului contribuțiile sociale de la angajator la angajat. 

”Având în vedere intensificarea in spațiului public a informațiilor privind transferul de la 1 ianuarie 2018 a sumelor reprezentând CAS și CASS de la angajator la angajat, măsură fiscală majoră, cu un impact imediat asupra nivelului veniturilor salariale ale membrilor noștri de sindicat, Federația SANITAS din România cere reprezentanților Guvernului lămuriri. Subiectul este amplu discutat, în acestă perioadă, atât de specialiști, cât și de reprezentanții diferitelor organizații și instituții, în condițiile în care, din păcate, declarațiile oficiale privind modul de aplicare și impactul acestei măsuri sunt incomplete, neclare și chiar contradictorii.” transmite Sanitas. 

[citeste si]

În acest context, Federația cere premierului, ministrului de Finanțe, ministrului Muncii să ia o poziție clară în ceea ce privește impactul acestei măsuri asupra contractelor de muncă existente, cum va fi afectat salariul brut și net al angajaților, ce consultări au inițiat cu sindicatele și la ce concluzii au ajuns. 

”Considerăm absolut necesare aceste clarificări publice, pentru a limita comentariile neavizate și zvonurile care circulă în spațiul public, privind diminuarea, în realitate, a salariului net al angajaților, în locul creșterilor salariale promise de actuala guvernare.” a conchis Sanitas. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel