Balonul de Aur - Samuel Eto'o, indignat că ”jucătorii africani nu sunt respectaţi”

Samuel Eto'o este intrigat de faptul că niciun fotbalist african nu a mai câștigat Balonul de Aur din 1995.

Fotbaliştii africani "nu sunt întotdeauna apreciaţi la justa lor valoare", a deplâns fostul atacant camerunez Samuel Eto'o într-un interviu acordat Agenţiei France Presse, având în vedere că trofeul "Balonul de Aur", pentru care procedura de votare se încheie vineri, nu a mai fost atribuit unui jucător din Africa începând din 1995.

De la George Weah, singurul african câştigător al prestigiosului trofeu individual în urmă cu 25 de ani, niciun alt laureat nu a mai provenit de pe acest continent, în ciuda talentului reprezentat de jucători precum Eto'o, Didier Drogba sau Yaya Toure.

"Media occidentale domină media africane, deci există o certă influenţă. Se apreciază mai mult golul lui Messi", a adăugat camerunezul în cursul unui interviu realizat săptămâna trecută la Paris, convins că "jucătorii africani nu sunt respectaţi, nu sunt întotdeauna apreciaţi la justa lor valoare".

În ciuda celor trei trofee de Liga Campionilor (2006, 2009, 2010) şi mai multe goluri decisive în finale, Eto'o nu a obţinut niciodată titlul onorific de cel mai bun jucător din lume.

"Nu regret, pentru că am câştigat multe trofee în cariera mea, iar toate acestea au echivalat cu Balonul de Aur. Dar am regrete pentru mai tinerii mei fraţi care au venit după generaţia mea", a mai spus fostul atacant al echipelor Real Madrid, FC Barcelona şi Chelsea, care s-a retras anul trecut la vârsta de 38 de ani, de la clubul Antalyaspor.

Eto'o a făcut aluzie la senegalezul Sadio Mane şi egipteanul Mohamed Salah, absenţii surpriză de pe podium la premiile FIFA The Best din septembrie, în ciuda parcursului lor bun cu campioana Europei, Liverpool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel