Sabotaj la guvern. Ministrul lui Ponta îl scutură pe ministrul lui Cioloș

Ministrul Ionuț Vulpescu îl torpilează pe ministrul Culturii din guvernul Cioloș.

Ionuț Vulpescu scrie câte pierderi a înregistrat Cultura în timpul guvernării Cioloș.

"Veți zice, poate, că 3,1 milioane de euro minus de la Cultură, după ultima rectificare bugetară, sunt un mizilic. Nu sunt. Pentru că la precedenta rectificare, din vară, Cultura a mai pierdut 40 de milioane de euro. Poate nu știți și de ce nu s-au cheltuit aceste 40 de milioane de euro: pentru că au fost incapabili să deschidă linii de finanțare pentru proiecte culturale.

Reamintesc că anul trecut, la rectificarea din vară, am obținut înființarea și bugetarea a 100 de posturi la Teatrul Național din București și la alte instituții reprezentative de cultură. Posturile, care se obțin foarte greu în condițiile actuale, dar sunt extrem de necesare în domeniul culturii, au fost BLOCATE de administrația tehnocrată de la Ministerul Culturii, care, nu-i așa, reprezintă "progresul".

Este de neînțeles lipsa de reacție la cele două rectificări în minus a celor care și-au zis "societate civilă", și care dau lecții tuturor, acuză pe toată lumea, sunt extrem de vocali. Asta dacă nu e vorba despre "oamenii lor". Când cei care fac astfel de lucruri sunt oamenii "societății civile", se așterne o tăcere de început de lume.

[citeste si]

Cum bine știți - dar se fac unii că uită - anul trecut Ministerul Culturii nu a avut o rectificare bugetară negativă, mai mult, a fost suplimentat bugetul Festivalului Internațional „George Enescu" și am putut aloca bani pentru proiecte importante la Opera Națională București, la Teatrul Național „I.L. Caragiale" din București, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă a României, Muzeul Satului „Dimitrie Gusti", Muzeul Țăranului Român, Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj, Teatrul Național „Mihai Eminescu" din Timișoara etc.
Și din această cauză, în bilanțul guvernului Cioloș, în dreptul Ministerului Culturii nu este nici măcar un cuvânt.

Altminteri, "reforma" continuă. Mâine are loc "concursul" pentru ocuparea postului de director al Muzeului Național de Istorie al României. O fi fost nevoie de un post pentru vreun "consilier personal" al vreunui tehnocrat", a spus Ministrul Ionuț Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel