Roxana Mînzatu (PSD): "Iohannis, dezarmat. Preşedintele e bully"

Deputatul PSD, Roxana Mînzatu, apreciază că preşedintele Iohannis este dezarmat în faţa creşterilor economiei şi încearcă să intimideze.

Conform unui comunicat de presă primit la redacţie, Roxana Mînzatu susţine că "Președintele absent al României și-a dat seama că riscă să nu mai câștige un mandat la Cotroceni. Se apropie, pentru domnia sa, momentul scadenței electorale, când românii îl vor întreba ce a făcut, concret, pentru România? La această întrebare nu ar avea ce să răspundă nici măcar în domeniul politicii externe, în care premierul Viorica Dăncilă dovedește inițiativă, ceea ce provoacă o tresăriri de orgoliu domnului Iohannis. Aflat, mai mereu, între două deplasări externe ale căror rezultate românii nu le știu, nu le văd, nu le simt, Klaus Iohannis se comportă ca un candidat prezidențial și încearcă, mai nou, strategia de comunicare de tip "luați parul", recomandată de PNL." a precizat deputatul PSD.

În acelaşi timp, deputatul apreciază că iohannis este dezarmat în fața creșterilor semnificative și incontestabile ale economiei, ale veniturilor românilor, ale puterii de cumpărare, şi a rămas "fără o replică minim coerentă în fața diminuării la jumătate a deficitului la fondul de pensii și a creșterii record a numărului de salariați în Romania, până la nivelul lui 1998, președintele încearcă să.... intimideze."

"Cum altfel poate fi interpretată recenta sa solicitare prin care cere teatral demisia premierului? Iar la răspunsul prim-ministrului Viorica Dăncilă, învestită de Parlament de altfel, că nu va demisiona, președintele Iohannis dă o replică seacă primei femei premier a României: "Ar face bine să facă ce i se spune".

Există un termen pentru comunicarea publică încercată de președinte față de premier și față de PSD. Psihologii școlari i-ar spune că încearcă sa fie un președinte "bully", iar definiția de mai jos spune totul:

"Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă REALĂ, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacționează unele cu altele: la școală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între țări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depășită decât dacă se conștientizează existența fenomenului." susţine deputatul, conform comunicatului.

Ieşiri deosebit de stângace

Ea mai afirmă că "Unul dintre principiile de intervenție într-un caz de bullying în școli este să se ia măsuri pentru a diminua puterea celui care agresează. E un lucru pe care îl vor face românii, în alegerile prezidențiale de la anul.

Este important ca românii să conștientizeze că, dincolo de ieșirile publice anti-PSD si anti-Dăncilă ale domnului Iohannis, ieșiri care rămân deosebit de stângace, nu se află decât disperarea acestuia din urmă de a urca în sondaje prin dezinformare și mistificare.

E la fel de important să nu se uite că, de fapt, președintele Iohannis încearcă să acopere prin discursul său nervos și amenințător, trei ani și jumătate de mandat lipsiți de rezultate în plan intern sau extern, dar și gafe precum alunecările antisemite din discursul său." încheie deputatul SPD Roxana Mînzatu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel