Urmărește emisiunea live


Iohannis amenințare. Chirieac: Nu arată bine DELOC. Asta se PLĂTEȘTE în politică

Klaus Iohannis - Liviu Dragnea
Klaus Iohannis - Liviu Dragnea

Bogdan Chirieac a comentat declarația de la Blaj a lui Klaus Iohannis, despre care atât șeful PSD cât și premierul spun că a sunat a amenințare. Analistul consideră că declarația președintelui sună a amenințare, deși nu crede că asta a fost intenția lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, Chirieac spune că astfel de greșeli se plătesc în politică. 

"Eu sunt convins că președintele nu a vrut să amenințe, dar așa sună. Coroborat cu cealaltă declarație nefericită, că până la urmă și aceea a fost o declarație nefericită, după evenimentul de la Colectiv,  în care spunea că că 'a fost nevoie să moară oameni ca să plece acest guvern", lucrurile nu arată bine deloc. Vă dați seama, îi spune cineva primului ministru pe sub masă, ce să facă, cum să facă?  Cum se poate lega o astfel de declarație de un stat cât de cât democratic, nu 100 % democratic? Primului ministru i se spune cumva să plece din funcție, iar el trebuie să înțeleagă că trebuie să plece pentru că o să vadă el ce i se întâmplă," a spus Chirieac la Antena 3.

Întrebat dacă președintele s-ar putea folosi de DNA în lupta politică, Bogdan Chirieac a continuat:

"Așa arată istoria recentă și cu alți prim-miniștri, nu? Am văzut lucrul acesta și cu domnul Ponta, pe undeva și cu domnul Grindeanu. După astfel de evenimente ajungi să te raportezi la acest tip de speculații de presă. Eu nu cred că domnul Iohannis a vrut să facă explicit această declarație care se întoarce împotriva dânsului. Cred că s-a exprimat într-un mod nefericit în limba română. Lucrurile acestea în politică se plătesc, iată că PSD-ul a speculat-o imediat și a anunțat că președintele l-a amenințat pe primul ministru," a mai spus analistul. 

De la ce a pornit totul 

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă a mai discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre o eventuală demisie, în condițiile în care i-a cerut demisia de mai multe ori.

"Nu am mai discutat aceste chestiuni și cred că ar face bine să facă ce i se spune”, a răspuns Iohannis.

Astăzi, atât Liviu Dragnea cât și Viorica Dăncilă au declarat că prin această declarație, președintele a amenințat premierul României.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel