Ronald Koeman, eliberat de la conducerea Barcelonei

Ronald Koeman. Foto: Facebook
Ronald Koeman. Foto: Facebook

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a decis în noaptea de miercuri spre joi să îl elibereze din funcția de antrenor al echipei de seniori pe tehnicianul Ronald Koeman, acesta fiind informat chiar de Laporta, la câteva ore după ce Barca a fost învinsă de Rayo Vallecano, cu 1-0.

În comunicatul oficial al clubului se precizează că „FC Barcelona l-a eliberat pe Ronald Koeman din funcția de antrenor al primei echipe. Președintele clubului, Joan Laporta, l-a informat de decizie după înfrângerea cu Rayo Vallecano. Ronald Koeman își va lua rămas bun de la echipă joi, pe Ciutat Esportiva.

FC Barcelona dorește să-i mulțumească pentru serviciile aduse clubului și îi urează mult succes în cariera sa profesională.”

Conform jurnalistului independent Fabrizio Romano, imediat după înfrângerea de miercuri seara din campionat, Joan Laporta a convocat o întâlnire de urgență cu board-ul de conducere al clubului, decizia fiind luată după câteva ore de dezbateri, potrivit Mediafax.

Același Fabrizio Romano susține că în cadrul întâlnirii s-a făcut și o listă scurtă cu potențialii tehnicieni, care ar putea fi cooptați.

Un înlocuitor al lui Koeman nu a fost anunțat imediat, dar presa spaniolă a raportat că fostul jucător Xavi Hernández a fost favoritul pentru preluarea.

Următorul meci al echipei este sâmbătă acasă împotriva Alavés, amenințat cu retrogradarea, în liga spaniolă.

Antrenorul echipei naționale a Belgiei, Roberto Martinez, este și el pe listă.

Barcelona a venit după meciul cu  Real Madrid. pierdut cu scorul de 1 - 2. 'El Clasico', s-a disputat duminică în etapa a 10-a din La Liga. Koeman pleacă cu clubul pe locul nouă în clasamentul ligii spaniole cu 15 puncte din 10 meciuri.

Barcelona a confirmat că trece printr-o perioadă dificilă în contextul despărţirii de Lionel Messi şi al situaţiei economice. Meciul de duminică a fost primul Clasico după 14 ani fără Messi la Barca şi Sergio Ramos la Real, ambii jucând din acest sezon la PSG.

În total, Koeman a antrenat Barcelona în 67 de meciuri în cele 15 luni de conducere, cu 39 de victorii, 16 înfrângeri și 12 egaluri.

Barcelona sezonul trecut a terminat pe locul trei în liga spaniolă și a fost eliminată de PSG în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel