România, împânzită de mall-uri. Să fie semn de creștere economică?

mall-dcnews
mall-dcnews

În 2010, în România funcționau peste 50 de mall-uri, iar alte 100 erau în diferite stadii de proiectare sau de construcție.

 Complexul comercial Polus Cluj este cel mai atrăgător mall, în timp ce Plaza România și Băneasa Shopping City sunt cele mai apreciate ca organizare și funcționalitate, arată o evaluare a companiei International Service Check. Cu toate acestea, cel mai de succes mall din România este AFI Palace Controceni, cifra de afaceri crescând, în 2012, cu 9% peste cea din 2011.

Pe timp de crizăm numărul centrelor comerciale noi a fost relativ mic, chiar și în Capitală. Investitorii au însă proiecte noi de malluri pentru mai multe orașe din țară, iar o parte dintre proiectele amânate din cauza crizei vor fi reluate. Printre acestea:

Galați Shopping City - Investitorii se află în procesul de obținere a autorizațiilor, iar în primă fază de construcție, mall-ul va pune la dispoziție aproximativ 30.000 de metri pătrați de spațiu comercial.

Târgu Jiu - Investitorii NEPI, cei care se vor ocupa și de Galați Shopping City, vor dezvolta la Târgu Jiu un complex comercial situat pe o suprafață de patru hectare.

Vaslui, Alexandria, Sighișoara și Sfântu Gheorghe - Tot NEPI va construi cel puțin patru strip-mall-uri, cu suprafețe închiriabile mai mici. Strip-mall-urile care vor fi construite în apropierea unităților Kaufland și vor avea suprafețe închiriabile cuprinse între 2.300 și 2.800 metri pătrați.

Braşov Shopping City - Un mall regional extins ce va avea aproximativ 65.000 mp suprafață închiriabilă și va fi integrat cu 13.200 mp de retail aflați în vecinătate. Finalizarea proiectului este planificată pentru 2014.

Coresi Shopping City și Korona Mall sunt alte două mall-uri programate să "răsară" în Brașov.

Mall-uri în zonele limitrofe ale Capitalei

În Capitală, investitorii au în plan construirea unul mall pe plaftorma Vulcan, cu o suprafață de 25.500 metri pătrați, ancorață de un hipermarket și mai multe branduri internaţioanle.

Victoria City Lifestyle Retail Center este un centru comercial de 68.000 de metri pătrați închiriabili, ce se va construi în zona Bucureștii Noi începând cu acest an.

Construcția mall-ul Parklake Plaza din Titan s-a tot amânat, dezvoltatorul Sonae Sierra a susținut că lucrările vor fi demarate anul viitor.

În București sunt în plan de proiectare și Mega Mall, precum și AFI B.NOI, divizie a AFI Europe.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel