EXCLUSIV  România, groapă de gunoi pentru hainele second-hand. Ministrul Mediului: ”M-am speriat să văd...”

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a explicat, în cadrul emisiunii ”Interviurile DC News”, care este problema cu importurile de haine second-hand în România.

„Nu vrea nimeni altceva să facem decât ceea ce se întâmplă deja în țările civilizate și anume: plasticul la plastic, aluminiul la aluminiu, metalul la metal, hârtia și cartonul la hârtie și carton. Din 2025 urmează să colectăm deja separat textilele, o fracție importantă în componenta de deșeuri municipale.

Eu personal am fost într-o comună de la mine din județ, la Răcăciuni, și am mers în fața mașinii de gunoi, acum vreo trei săptămâni, și ridicam pur și simplu capacul pubelei de gunoi înainte să vină mașina și să ridice, să mă uit și eu ce aruncă oamenii la gunoi. M-am speriat să văd că nu aruncă doar peturi, doar aluminiu, doar hârtie, ci aruncă cantități însemnate de materiale textile, de haine vechi” a spus Mircea Fechet, ministrul Mediului, la Interviurile DC News.

România, groapă de gunoi pentru hainele second-hand

Se pare că avem o veritabilă problemă cu importurile de second-hand, de haine, care de fapt sunt un import mascat de deșeuri. Una e să îți cumperi o cravată de la second-hand, cum și eu mi-am mai cumpărat, trebuie să admit și nu e o problemă cu chestia asta. E un lucru pe care eu îl încurajez câtă vreme se întâmplă în condițiile legii. Una este să refolosești o haină sau să refolosești un echipament electronic sau un telefon sau un laptop și alta este să folosești sub masca importului de bunuri second-hand și să transformi acest lucru într-o rețea de crimă organizată care să aducă deșeuri pe teritoriul României” a explicat ministrul Mediului.

VEZI INTERVIUL COMPLET:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel