EXCLUSIV  România are alt statut în Schengen. Cătălin Predoiu: Votăm în Schengen, ne spunem părerea, avem ștampilă Schengen

FOTO: Freepik @alicephoto
FOTO: Freepik @alicephoto

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit despre statutul pe care România îl are acum în spațiul Schengen.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a făcut câteva precizări cu privire la aderarea României în spațiul Schengen, din luna martie a acestui an, subliniind că în ciuda faptului că este un ”Schengen parțial”, aerian și maritim, aderarea îi aduce Românei un statut pe care nimeni nu i-l poate retrage.

”Sunt mai multe fațete ale acestui subiect. Pentru mine cel mai important lucru, într-o viziune personală, este faptul că noi am dobândit un alt statut, avem statut de țară membră Schengen, (...) votăm în problemele Schengen, ne spunem părerea  acolo, avem ștampilă Schengen, trebuie să schimbăm toate ștampilele la frontieră, vor mai multe tipuri de ștampile. Avem ștampile Schengen”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, la Interviurile DC News

Predoiu: ”Este important ca profil de țară”

”Înseamnă foarte mult, pentru că din acest statut nu te mai poate scoate nimeni decât dacă vrei tu. Dacă îți faci treaba și performezi, nimeni nu mai poate spune în acest moment că nu mai ești membru în Schengen. Ceea ce este important. Este important ca profil de țară, este important că s-a marcat un pas înainte, deci a fost o acțiune concertată a mai multor instituții din acest stat, am avut actori politici și administrativi relevanți care împreună, armonizat, și-au stabilit un obiectiv și l-au atins.

Acest lucru, într-un context atât de complicat, pe care îl putem discuta, în sine reprezintă un plus. În sine reprezintă un câștig. Simplul fapt că am trecut de la un statut la altul, cred că, din punct de vedere politic, acest lucru este cel mai relevant.

Din punct de vedere practic, sunt de acord, nu este un triumf senzațional, nici nu am luat lucrurile în acest fel, nici nu doresc să le prezint în acest fel, nu am văzut acest dosar decât ca pe o sarcină de serviciu, așa o văd și acum, în continuare, nu doresc să o instrumentalizez politic, în niciun fel, nici în plan personal, nici instituțional, ci pur și simplu, ceea ce îmi doresc în acest moment, dincolo de continuarea cu succes a operațiunii, este să înțelegem corect și deplin acest subiect”, a mai spus ministrul Predoiu.

Mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel