Reţete de Paşte 2019. Cum să faci cel mai pufos Cozonac de Paşte. De pe masa de Paşte nu poate lipsi cozonacul. Iată care este secretul unui cozonac pufos.
Ingrediente. 1 kg făină, 2 cubulețe de drojdie, 500 ml de lapte gras, 250 de grame de zahăr tos, 200 de grame de unt, 6 gălbenușuri, o linguriță sare, 3 plicuri de zahăr vanilat coajă de lămâie, umplutură după preferință.
Făina se cerne de trei ori, pentru ca astfel să devină mai pufoasă. Apoi, într-un vas se încălzește laptele, se adaugă zahărul, iar apoi se lasă la răcit. Se pregătește maia din drojdie. Drojdia se topește cu o linguriță de zahăr, se adaugă două linguri de făină și alte 2-3 linguri de lapte. Se lasă la crescut.
După ce și-a dublat volumul, se adaugă toată cantitatea de lapte și cinci gălbenușuri frecate. Apoi se frământă aproximativ jumătate de oră. Aluatul se lasă la dospit aproximativ 40 de minute. Împărţiţi aluatul în patru părţi.
Fiecare bucată se întinde pe masă și este umplută după preferințe – cacao, nucă, stafie, rahat, fulgi de ciocolată. Se fac patru suluri și se împletesc două câte două. Se adaugă în tava tapetată cu hârtie de copt și apoi se ung cu un gălbenuș de ou amestecat cu o lingură de lapte. Se lasă la crescut din nou, iar apoi se bagă la cuptor aproximativ 45 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu