Reţetă plăcintă ţărănească. Ce să faci ca să-ţi iasă pufoasă şi gustoasă

Loredana Brumă / 23 sep 2019 / 13:24 Salveaza PDF Comentarii
Plăcintă cu brănză
Plăcintă cu brănză

Vă prezentăm o reţetă delicioasă de plăcintă ţărănească cu brânză. Cei dragi vor fi încântaţi. 

Ingrediente

 

Un kilogram de făină

Un cubuleţ de drojdie

Ulei

Un kilogram de brânză ( jumătate sărată, jumătate dulce)

14 ouă

200 de grame de smântână

300 de grame de apa

Sare

Mod de preparare

 

Se pune făina într-un vas, adăugăm drojdia şi un praf de sare. Se frământă aluatul şi se lasă puţin la crescut.  După aceea, se împarte în şase părţi egale.

Se face foietajul astfel: Se ia prima parte din aluat, se face o biluţă rotundă, se presează, se întinde, se pune ulei, apoi punem a doua parte din aluat şi repetăm procedeul. La final se frământă din nou primele trei părţi de aluat. Se lasă puţin la crescut, se întinde şi se pune compoziţia de brânză.

Facem la fel şi cu celelalte trei părţi de aluat rămase.

VEZI ŞI Cea mai bună reţetă de mămăligă. Toţi marii bucătari fac asta

 

Mod de preparare compoziţie: Se pune într-un vas brânza rasă sau frământată, se adaugă 10 ouă şi se amestecă. Se pune puţină drojdie, ca să iasă mai crescută.

Se întinde foaia de plăcintă, se pune compoziţia preparată pe jumătate de foaie, apoi se acoperă cu jumătatea cealaltă, se încreţeşte şi se taie. Se unge tava cu ulei şi se pune plăcinta în tavă.

Procedăm la fel şi cu restul părţilor de aluat şi compoziţie. Deasupra se bat ouăle rămase cu smântână şi se intrduce tava la cuptor timp de 30 de minute.  

VEZI ŞI Reţetă simplă de gogonele. Ce să faci ca să se menţină tari şi gustoase

 

 

(oar_w460)


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22