Reţetă simplă de gogonele. Ce să faci ca să se menţină tari şi gustoase

Loredana Brumă / 24 sep 2019 / 13:42 Salveaza PDF Comentarii

Reţetă simplă de gogonele. Ce să faci ca să se menţină tari şi gustoase. Gogonelele sunt pe placul tuturor. Acestea nu trebuie să lipsească din cămara ta, la iarnă. 

Ingrediente

 

5 kilograme de gogonele

un kilogram de morcov

frunze de ţelină

beţe de mărar

ardei iute

boabe de piper

boabe de muştar

sare

apa

Mod de preparare

 

Se spală gogonelele şi se pun în borcane. Printre ele punem morcovul, frunzele de ţelină, beţele de mărar, boabele de piper şi cele de muştar, ardeiul iute

Separat, punem într-un vas un litru de apă şi o lingură de sare mare. Se dă în clocot, se lasă să se răcească şi se pune peste murături. Punem un cuţit sub borcan, ca să nu se spargă. Deasupra se pun frunze de vişin, ca să stea tari. Se pune capacul, iar după 2-3 zile se vântură.

După două săptămâni sunt gata de mâncat.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24