În Postul Paștelui, foccacia cu rozmarin este preparatul perfect pe care îl poți combina cu tot felul de mâncăruri.
1 cană apă caldă
1 linguriţă drojdie uscată
3 căni făină,
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
Glazură foccacia cu rozmarin:
1/3 ceaşcă apă caldă
1 /3 ceaşcă ulei de măsline
1 linguriţă sare
rozmarin
Vezi și: De ce să nu pui sare pe castraveți. Și tu ai făcut greșeala asta, până acum
Se dizolvă drojdia în apă, se adaugă zahărul şi se lasă deoparte, până îşi dublează volumul. Se cerne făina într-un bol, se adaugă amestecul cu drojdia, uleiul şi sarea. Se frământă energic, până când se obţine un aluat elastic, căreia i se dă formă de minge şi se unge bine cu ulei de măsline pe toate părţile, potrivit delly.garbo.ro. Se lasă să crească, timp de 30-40 minute, după care se întinde în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Deasupra se fac adâncituri cu ajutorul degetelor, se toarnă glazura formată din apă, ulei şi sare, apoi se presară rozmarin. Se coace la foc mediu, timp de 20-25 minute. Foccacia este gata, atunci când capătă culoarea aurie strălucitoare.
Vezi și: De ce să pui o felie de lămâie peste muștar. Trucul pe care îl vei folosi mereu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu