Reţetă de chec. Ce să faci ca să-ţi iasă pufos şi gustos

Loredana Brumă / 15 oct 2019 / 17:45 Salveaza PDF Comentarii

Checul este desertul pe care oricine îl poate face. Este delicios şi foarte uşor de preparat. 

Ingrediente

 

1 cană făină

O jumătate de cană de zahăr

Un praf de sare

75 de grame de unt sau margarină

2 ouă mari

O jumătate de linguriță de praf de copt

Esenţă de vanilie sau de rom

Cacao

VEZI ŞI Maioneză japoneză, reţeta simplă care te va da pe spate. Orice gospodină trebuie să o ştie

 

Mod de preparare

 

Amestecaţi într-un bol făina cu praful de copt şi puţină sare. Apoi, într-un blender amestecați untul sau margarina cu o jumătate de cană de zahăr și bateți până când amestecul devine cremos.

Adăugați cele două ouă, făina cernută anterior și jumătate de linguriță de esență de vanilie sau de rom. Amestecăm bine totul, apoi adăugăm cacao şi amestecăm din nou.

Punem aluatul în formele de cozonac, apoi le introducem în cuptorul încins. Checul va sta la cuptor jumătate de oră, la o temperatură de 180 de grade.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28