Restricții de trafic în weekend în București - 16, 17 iulie 2022. Ce zone să ocolești

Sursă foto: Unsplash (Saru Robert)
Sursă foto: Unsplash (Saru Robert)

Noi restricții de trafic vor avea loc în Capitală în timpul weekendului. 

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă restricţii de trafic în weekend în zonele Bulevardul Unirii şi Piaţa Domenii şi pe Şoseaua Kiseleff şi Calea Victoriei, unde vor avea loc mai multe evenimente cultural-artistice, scrie Agerpres. 

În zilele de 16 - 17 iulie, între orele 10,00 - 21,00, PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti, va organiza un eveniment cultural-artistic în cadrul proiectului "Străzi Deschise - Bucureşti, Promenadă Urbană" pe Strada Alexandru Constantinescu, pe segmentul de drum cuprins între Piaţa Domenii şi Strada Cpt. Nicolae Drossu, fără afectarea traficului in intersecţii.

În acest context, se va restricţiona circulaţia autovehiculelor, începând cu fiecare zi de vineri, ora 22,00, până în fiecare zi de luni, ora 04,00, informează Brigada Rutieră.

Loc de promenadă urbană pe șoseaua Kiseleff și pe Calea Victoriei

Totodată, pe 16 şi 17 iulie, pe Şoseaua Kiseleff, pe segmentul cuprins între Strada Arh. Ion Mincu şi Strada Monetăriei, şi pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, fără afectarea traficului rutier în intersecţii, sunt organizate activităţi în cadrul proiectului "Străzi Deschise - Bucureşti, Promenadă Urbană", în perioada sâmbătă, ora 09,00 - duminică, ora 22,00.

În zilele de sâmbătă şi duminică, în perioada 14 mai - 2 octombrie, se desfăşoară evenimentul cultural "Simfonia Apei" în Piaţa Unirii - Fântâni Unirii, iar pentru buna sa desfăşurare se va restricţiona traficul rutier, gradual, în funcţie de numărul de persoane, pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul I.C. Brătianu şi Bulevardul Regina Maria (zona fântâni), între orele 21,15 - 22,40, în luna iulie.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentelor, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere, să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun. 

Șapte muzee din Europa pe care le poți vizita online

Muzeele europene găzduiesc unele dintre cele mai bune capodopere artistice și cele mai vechi artefacte antice din lume. Dar nu este întotdeauna ușor să vezi aceste comori. De prea multe ori, vizitatorii trebuie să petreacă ore întregi așteptând la coadă pentru a le vizita. Din fericire, unele dintre cele mai bune muzee de pe continent sunt accesibile pentru a fi vizitate și online, din confortul propriei case.  Mai nou, în era digitală, puteți face o plimbare prin British Museum, puteți intra în Rjiksmuseum din Amsterdam și puteți examina sculpturile din Florența, toate acestea într-o singură zi, conform Euronews.com.

Iată șapte dintre cele mai bune muzee și expoziții virtuale pe care să le vizitați în această vară, online.

1. Muzeul Britanic, Londra

Cu peste 8 milioane de exponate, acest muzeu găzduiește una dintre cele mai mari colecții din lume. Datorită parteneriatului pe care muzeul îl are cu Google Arts and Culture, majoritatea exponatelor pot fi vizualizate online gratuit. De la lumea islamică antică, la mumii egiptene, există ceva pentru toată lumea. Dacă numărul mare de exponate vi se pare un pic copleșitor, aruncați o privire la una dintre „poveștile” prezentate de personalul muzeului. Printre cele mai importante, se numără un tur al artei celtice din Epoca Fierului și o privire aprofundată asupra Pietrei Rosetta. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel