Regionalizare: Dragnea s-a răzgândit

dragnea-iohannis
dragnea-iohannis

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că Regiunea Centru nu este cea mai dificilă de gestionat în perspectiva regionalizării și a dorit să precizeze că el nu este un susţinător al Sibiului că viitoare capitală. Cu toate acestea, Dragnea a declarat în iunie că „Sibiul ar trebui să fie Capitala Transilvaniei Centrale”. Afirmațiile  lui Dragnea l-au făcut pe preşedintele Consliului Judeţean şi al PSD Sibiu, Ioan Cindrea să fie convins că „Sibiul va fi capitală regională!”, dar i-a inflamat la maxim pe parlamentarii USL de Braşov, care nu sunt de acord cu declaraţiile vicepremierului.

"N-am spus niciodată că susţin Sibiul. Ambele municipii, Sibiul şi Braşovul, au fiecare propriile atuuri în această luptă", a declarat Dragnea la debutul dezbaterii publice privind procesul de regionalizare, ce se desfăşoară astăzi în sediul Bibliotecii județene Astra din Sibiu.

"Sibiul şi Braşovul au din perspectiva populaţiei o percepţie relativ egală. Sigur, nu acest sondaj e singurul criteriu care stă la baza desemnării viitoarei reședințe regionale", a mai spus Dragnea, referindu-se la sondajul comandat în regiune privind locul viitoarei reședințe regionale. Conform acestui sondaj, românii din această regiune ar preferă Braşovul că şi reşedinţa regională în proporţie de 28,7%, în timp ce pentru Sibiu s-au pronunţat 25,7%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel